Behandling vid sportskada

Att röra sig och vara fysiskt aktiv är en väldigt viktig del för hälsan. Det är vida känt att fysisk aktivitet förbättrar vårt välmående och kan förebygga sjukdomar. Därför är det viktigt att du ser till att du tränar och rör på dig i någon form.

Det finns många sätt för dig att vara fysisk aktiv på. Allt från promenader till styrketräning, löpning och sportutövning är bra alternativ på fysiska aktiviteter. Hitta något som du tycker om och kan tänka dig göra regelbundet.

När du skadar dig

Tyvärr kan fysisk aktivitet också leda till skador. Det är viktigt att du värmer upp ordentligt för att förebygga dem, men ibland är olyckan framme ändå. Några av de vanligaste skadorna är sträckta lår, skadade fotleder och ryggproblem.

När skadan väl är framme bör du alltid avsluta din träning och kolla upp skadan. Har du till exempel ont efter att du trampat snett är det viktigt att låta en expert kolla på din fot och se om skadan är allvarlig. Beroende på hur allvarlig skadan är kan du rekommenderas vila, sjukgymnastik eller i värsta fall operation.

Det är viktigt att du låter en riktig expert undersöka dig för att få en korrekt diagnos. Kolla här och boka tid så fort skadan är framme för att undvika att det blir värre.

Comments are closed.
Back To Top