Cykla – och få bättre kondition

På våren och sommaren är det många som gillar att cykla. Men cykling är en bra aktivitet att göra även på vinterhalvåret. Så länge du har rätt utrustning så att undvika halkolyckor. Kanske mountainbikes kan vara något att testa för den som vill cykla säkrare på vinterhalvåret.

Cykling är en bra konditionsträning som främst tränar ben men är bra för hel kroppen. Speciellt hjärtat gynnas av cykling då cykling även utvidgar blodkärl och sänker blodtryck och därmed ökar blodcirkulationen. Det passar den som inte vill utsätta sin kropp för stötar som vid löpning eller vandring. Därmed är cykling perfekt konditionsträning. Regelbunden cykling hjälper till att bibehålla din fysiska styrka efter 30 års ålder.

Egentligen är det inte cykeln i sig som är det viktiga, utan självs cyklingen. Därför går det lika bra med en oväxlad klassisk cykel från 40-talet som en mountainbike med 21 växlar. Däremot gäller, ju mindre växlar, desto mer jobb för ben och benmuskler samt konditionen. Välj därför en cykel som passar din livsstil och plånbok. Men välj en cykel som är i bra skick som fungerar, annars blir den bara stående i förrådet.

Det bästa att komma in i cykling är att man får se mycket i naturen. Man kommer enkelt ut och få se mycket samtidigt som man får en bra träning. Det är med andra ord ett bra sätt att utveckla ett sinne för naturen.

Comments are closed.
Back To Top