Som nybörjare i en kampsport

Kampsporter har lockat många olika sorters personer genom åren till att börja träna. Och att till och med få personer som inte tycker att det är roligt att träna att börja med en väldigt fysisk aktivitet är kanske ett kampsporternas viktigaste bidrag idag. Som nybörjare är det dock viktigt att hålla några saker i åtanke.

Det finns många anledningar till att börja träna kampsport av något slag. Att ta detta steg kan helt enkelt vara bra för både kropp och sinne. Men det gäller att komma in med rätt förväntningar och mentalitet.

Till att börja med är det ganska vanligt att man får träna vid sidan av mer erfarna utövare. Och det sista man ska göra är att försöka jämföra sig själv med dem. De kan mycket väl ha många år eller till och med årtionden av erfarenhet. Att jämföra sig med dem kan vara demoraliserade när man inte kan prestera i närheten lika bra. Att sträva efter att bli lika bra som dem är dock en helt annan femma och kan vara mycket motiverande.

Beroende på vilken kampsport man väljer kan övningarna som inkluderas för nybörjare variera en del i svårighet och vissa kampsporter kan kräva bättre grundläggande fysik för att klara av. Att försöka träna vid sidan av kan därför vara en bra idé. Detta kan vara allt från att lyfta vikter till att träna balansövningar. Känn själv efter vilka övningar eller moment som vad mest utmanande och vilka former av träning som skulle kunna förbättra prestationen i dem.

Sist men inte minst gäller det att komma ihåg att framsteg kommer att ske gradvis. Även om man inte riktigt kan utföra en viss övning menad för nybörjare är det inte anledning att sluta. Istället är det en anledning till att förbättras. Det kommer alltid vara bättre att försöka om och om igen än att ge upp efter första försöket.

Comments are closed.
Back To Top