När skadan är framme

Varje sport kommer med sina nackdelar och skaderisken är högre än att sitta kvar i soffan. Fördelarna med rolig träning såsom kampsport överväger skaderisken. Tyvärr sker det skador titt som tätt på en dojo och om du är drabbade väntar en tid med rehabilitering

Stukningar är vanligast. Du kliver fel eller roterar fel med foten när du utför en spark och lederna blir inflammerade. Vid en stukning kommer foten att svälla och ömma. Bästa är att ha foten i högläge så att blod inte samlas där, det förlänger inflammationen. Använd en kall kompress på foten och inflammationshämmande värktabletter.

Ryggskott är en annan skada som kan kännas nästan handikappande. Ryggskott kan komma från olika strukturer i ryggen så det finns ingen klar definition på ryggskott förutom en ihållande smärta och problem att stå rakt samt att gå från sittande till stående och tvärtom. Vid ryggskott är det bra att röra på sig i den mån man kan, du blir bara stelare av att ligga stilla hela dagen.

Under rehabiliteringen får du en annan, mer begränsad vardag. Om du är skadad under en längre period måste du hitta underhållning för att inte bli deprimerad och uttråkad. Använd några bonusar och testa lyckan på ett mobilcasino, investera tid i en ny teveserie, få äntligen tid att läsa den där boken som flera personer har rekommenderat eller varför inte lära dig ett stillasittande hantverk? Du kan lära dig ett nytt instrument, sticka sockar, testa att göra egna smycken eller bygga modellflygplan. Det gäller att hålla huvudet ockuperat när du inte kan röra dig lika mycket eller har väldigt ont.

Comments are closed.
Back To Top