Träna din Aikido hemma med stående säckar och dockor

Aikido är en japansk kampsport, där du fokuserar på att använda motståndarens styrka, kraft och rörelse emot den. Det gör du genom speciella aikido-tekniker som bland annat innefattar kast och låsningar. Kampsporten härstammar från samurajernas stridstekniker och hjälper idag sina utövare med självförsvar såväl som självutveckling.

Eftersom aikido är en defensiv kampsport söker du som utövare inte konfrontation, utan försöker istället undvika attacker. Istället för att attackera motståndaren med slag och sparkar använder du motståndarens egna kraft och rörelser för att vinna. Därmed är aikido en väldigt bra teknik för självförsvar, oavsett om du är stor eller liten.

När du vill lära dig aikido

Traditionellt utövar du aikido i grupp på en aikido-klubb. Träningarna leds av en tränare, ofta kallad sensei, som visar och lär dig hur du ska göra. Det är det bästa sättet och helt klart någonting du som vill utöva aikido ska prova på.

Vill du ha möjligheten att träna extra på egen hand finns det även möjligheter till det. Med stående säckar och dockor kan du träna olika kampsporter hemma och finslipa dina tekniker. Se till att besöka cykloteket.se och kolla in deras utbud av kampsportsutrustning för hemmabruk.

Comments are closed.
Back To Top